הספר: מראת הסודות – לצאת לחופשי משלטון הלא מודע

פרטים נוספים

צלילי המוח

היום אני רוצה לספר לכם סיפור עם המלצה. מסע בעקבות צלילים. מסע שבו לא הולכים לשום מקום, מסע שבו שום דבר לא משתנה ויחד עם זאת – מסע שבו החיים משתנים מפני שהעולם מתחיל להראות אחרת.

 

את המסע הזה התחלתי לפני שנתיים. הסקרנות היא שהובילה אותי, הידיעה הפנימית שהגבול החדש שאני רוצה לחקור הוא במסתרי המוח, והנה מצאתי טכנולוגיה של צלילים פשוטה שהייתי מוכנה להשקיע בה ולנסות ליישם אותה ולצאת לדרך. ההמלצה למסע הזה נחתה יום אחד בתיבת המייל שלי, כן, בדיוק כמו שאני ממליצה לכם עכשיו, על-ידי רוברט שיינפלד, שעבר את התהליך בעצמו. ובגלל שהכרתי את עבודתו של רוברט והערכתי אותו, גם האמנתי לו – להמלצתו היה משקל רב בחלטתי.

 

כך התחלתי את הניסוי האישי שלי עם Holosonyc audio technology והעבודה עם דפוסים שונים של גלי המוח. למען הגילוי הנאות אני חייבת לומר שאת החשיפה הראשונה שלי לנושא של התדרים השונים של גלי המוח והמשמעות שלהם בתפקוד שלנו כבר התחלתי בשנות ה-20 של חיי כאשר למדתי את הטכניקה של סילבה מיינד קונטרול.

 

סילבה מיינד קונטרול השתמשו באותה גישה הרוכבת על שינוי דפוס התדר המוחי באופן רצוני ונשלט. הם תרגלו טכניקה של הרפיה וכניסה למה שהם קראו 'מפלס שכלי נמוך' כדי לשפר מיומנויות שכליות של למידה, זיכרון, יצירתיות, אינטואיציה, שיפור ביצועים ומיומנויות מוחיות נוספות. אלא שהשיטה של סילבה נשענת בעיקר על תרגול ואימון ומיומנות של המשתמש בדיוק כמו בתרגול של מדיטציה. וזה לכשעצמו לא דבר פשוט בעולם האינטנסיבי שלנו. הטכניקה פשוטה למדי אבל לנו בני האדם די קשה ליישם אותה.

כאן מצאתי שיטה שאין שום צורך במיומנות של משתמש. כל מה שצריך זה לקחת מוצר שעושה את העבודה בשבילך, ופשוט להשתמש בו לפי ההוראות וכמובן להתמיד! ההשקעה היחידה שנדרשה כאן (חוץ מלרכוש את המוצר ולהאמין בו) זה זמן (מתחילים מחצי שעה ליום ועוברים לשעה ביום -נא להעריך בבקשה) וסבלנות. בהתחלה היה צורך להשקיע גם כוח-רצון. זה לא היה קל…

מדובר בטכנולוגיית הצלילים 'holosonyc' המיוצרת על ידי חברת Centerpoint Reesearch Institute שהקים Bill Harris ב- 1989.

 

צלילי ה- holosonyc (אינם מוסיקה אלא צלילים), מוקלטים בצורת הקלטה כזו שכאשר מקשיבים באזניות הם נשמעים תלת מימדים 3D. הם עובדים על הרעיון שכאשר מקשיבים לצלילים בעלי תדר מסוים, באופן טבעי, מתחיל תהליך סינכרוניזציה, גלי המוח מתאימים עצמם לתדר של הצליל. כך אפשר לנווט באופן רצוני את דפוס גלי המוח הרצוי לנו.

 

מחקרים שבדקו את התדרים של גלי המוח במצבים שונים גילו 4 דפוסים של גלי מוח:

 

גלי בטא Beta

אלו הם הגלים המהירים +13-100 הרץ/שנייה. זה הדפוס במצב ערות נורמאלי והוא מקושר עם ערנות וריכוז.

להוציא נסיבות יוצאות דופן אנו יוצרים את דפוסי גלי המוח מ- 4 הקטגוריות כל הזמן. אלא שלגבי רוב האנשים, רוב הזמן, גלי בטא הם הדומיננטיים יותר רוב הזמן.

הצד הגבוה של בטא- 30 הרץ לשנייה ויותר, מתרחש בזמנים של חוסר נוחות, לחץ וחרדה, התנהגויות לא פונקציונאליות והתמכרויות, נוירוזות, ורגשות חזקים של פרדה. טווח קיצוני גבוה של בטא מקושר גם למה שמדענים מכנים תגובת "הלחם או ברח".

 

גלי אלפא Alpha

גלים אלו נמוכים יותר. 8-12.9 הרץ/שנייה, ומתרחשים מיד כאשר עוצמים עיניים ונרגעים. גלי אלפא מתקשרים עם התבוננות פנימה. במצב אלפא הגוף מייצר נוירוכימיקלים מרגיעים. ברמה הגבוהה של הטווח הוא מייצר מה שנקרא " מצב למידה גבוה". למשל כאשר אתה מרוכז בספר, אתה מייצר רמה גבוהה של גלי אלפא.

לפני ההירדמות או לפני היקיצה – המוח עובד בקצה הנמוך של טווח אלפא.

אלפא נמוך גם מקושר עם שלום שלווה וזהו גם מצב גלי המוח במצב של מדיטציה מסורתית.

 

בעוד שמצב של בטא הוא מצב של "הלחם או ברח", אלפא הוא תגובה של רגיעה והרפיה, מצב שבו האנרגיה שלנו  מופנית פנימה ללמידה והתחדשות.

 

גלי תטא Theta

דפוס זה נמוך עוד יותר. 4-7.9 הרץ/שנייה. זהו הדפוס של REM בזמן שינה – תנועות עיניים מהירות – מצב של חלימה, שלעיתים נקרא גם מצב היפנוטי. מצב שה מקושר עם  הגדלת היצירתיות, הזיכרון, הריפוי, השראה, וחוויות של אינטגרטיביות שבהן נוצרים כל מיני חיבורים של חלקי אינפורמציות והבנות ותובנות ורגעים של 'אהה'.

בדרך כלל דפוס של תטא מופיע למספר רגעים אצל מודטים מאוד מיומנים במצבים של מדיטציה.

פסיכולוגים רבים מאמינים שמצב של תטא הוא שער למוח הלא-מודע.

 

גלי דלתא Delta

זהו הדפוס האיטי ביותר. בין 0.1-3.9 הרץ/שנייה. זהו דפוס של שינה ללא חלומות. יש האומרים שזהו השלב שבו אנו מתחברים למה שדר' קרל יונג כינה "התת-מודע הקולקטיבי". בדלתא יש חוויה של אחדות.

כמות מסוימת של דלתא מתקיימת כל הזמן במוחו של אדם. (כל הזמן קיימים 4 הדפוסים. אלא שבכל זמן נתון יש דפוס דומיננטי). מודטים אינם יכולים להיכנס באופן נשלט לטווח הפעילות של דלתא אלא אם כן הם נרדמים.

 

מה שמייחד את 'holosonyc' שניתן להיכנס לטווח של תטא ודלתא באופן נשלט ולהישאר שם למשך זמן ארוך.

כל קטע ווקלי (CD) לוקח אותך בהדרגה מרמות גבוהות של אלפא לרמות נמוכות של אלפא ואז דרך תטא לתוך דלתא. הפוקוס הוא על דלתא שכן גילו שדלתא הוא המקום ששם מתרחשת הצמיחה האישית הגדולה ביותר.

מערכת 'holosonyc' היא מערכת פרוגרסיבית שבה ההתקדמות נעשית בשלבים, בתהליך הדרגתי, שבו יש תהליך של הכנה ושינוי הדרגתי בתדר של הצלילים לאורך זמן, כאשר בכל שלב התדר הולך ונעשה נמוך יותר ויותר.

 

רשימת הדברים שהדבר הזה עושה לבנאדם (לפי מה שמדווחת החברה) זה כמו תחליף לטיפול נפשי (רק בלי לדבר)

התמודדות/ניהול לחץ וחרדה

שחרור היצירתיות

התמודדות טובה יותר עם אתגרים

יכולת קבלה והשלמה עם אנשים ומצבים

חוויות אישיות של שלווה ושמחה

הבנה טובה יותר של עצמי.

 

בסה"כ קיימות 12 רמות (זה המקסימום שמבחינה טכנולוגית אפשר להקליט את התדר הנמוך ביותר האפשרי) ועוד תהליך ראשוני של פרולוג. כל רמה אורכת בממוצע 6 חודשים. בעסק הזה יש קצב שצריך ללכת לפיו שכן אי אפשר לדלג על רמות ואי אפשר למהר. המוח צריך לעבור הסתגלות 'פיזית' לתדרים. לכן גם אם רוכשים את כל הרמות לא מקבלים אותם בבת אחת אלא הם נשלחים בדואר בזמן המתאים.

עם התהליך הזה מקבלים המון חומר של הסברים ויש מרכז תמיכה, אבל הקושי הוא רק להיכנס לתוך העניין הזה בהתחלה ולעבור את שלב ההתנגדויות ואת הסף.

בהתחלה באמת יש הרגשה של אי-נוחות, קצת עצבנות, חוסר סבלנות, לעיתים גירוד, עקצוצים בגוף, כל מיני תופעות כאלו ואחרות פיזיות ולא-פיזיות שכל מה שאתה רוצה זה להפסיק לשמוע את הדבר הזה ולהעיף אותו לכל הרוחות.

אבל זה צפוי ולמי שקורא את כל ההסברים הכל צפוי ואחרי זמן מה זה עובר, ואחר כך זה הופך להיות כיף גדול, ממש טריפ.

 

כל רמה מורכבת ממספר דיסקים. עם כל דיסק אני עוברת תהליך חוויתי של מספר שלבים. בשלב הראשון זה ממש הרגשה של ריחוף, סוג של 'היי', ואחר כך מתחילים להתרגל לתדר המסויים של הדיסק וה'היי' עובר, ופשוט מרגישים נעים ונכנסים להרפיה עמוקה מאוד, וחלק מהזמן סתם נרדמים עם זה בכיף. כאשר המוח כבר הסתגל לגלים הללו ויצר מערכת עצבית שיכולה לנהל את הצלילים הללו בקלות, הצלילים לא גורמים לשום תחושה מיוחדת – זה הסימן לעבור לשלב הבא – לדיסק הבא – שבו התדר נמוך יותר וכן הלאה. ותחשבו על זה שעם כל ירידה כזו בתדר קורית לנו התפתחות פיזית עצבית שמאפשרת לנו להגיע לרמות חדשות של יצירתיות, אינטואיציה, ריכוז, יכולות למידה, פיתוח מיומנויות ה'חוש השישי', ריפוי, מודעות, שלווה…

 

אני חושבת שמה שקורה לכל אחד זה באמת אישי מאוד, מה גם שייתכן ולכל אחד הדברים לוקחים זמן אחר.

אני יכולה לספר לכם שבמסע הזה עד עכשיו יש תופעות מעניינות כמו התנסות ספונטנית ב'חלומות צלולים' והתגברות של החלומות בכלל (לאחת כמוני שלא זכרה אף פעם חלומות), יש הרבה רגעים של 'אהה' שדברים מתחברים להם, שרמת החרדה והדאגה לדברים שבעבר הייתי נוטה לדאוג בגינם ירדה, שלא לדבר על כך שכמעט ואין כעסים (באמת) ועוד כל מיני דברים שאני לא אפרט כאן אבל מאוד מעניינים ומסקרנים וחלקם אף לא ממש ראציונליים.

 

תרגלתי שנתיים את הדבר הזה, והגעתי לרמה 3. באמת אני לא יכולה להסביר בפרטים, אבל שווה בגדול. פשוט מתחילים להסתכל על העולם במשקפיים אחרות.

 

קיימות בשוק הרבה מערכות שמע המיועדות לגרות את המוח לפעול באופן 'מוזמן' בטווח תדר נמוך באמצעות צלילים. כולן עושות עבודה נפלאה, ובאמת ניתן באמצעותן להתפתח הן מבחינת יצירתיות והן מבחינת רמת ריכוז, שיפור למידה, ריפוי וכל ההבטחות שיש בטכנולוגיה הזאת. אלא שבכולן קיימת מגבלה והיא, שברגע שהמוח פורץ את 'הסף' ויוצר סף חדש של התפתחות, הוא מתרגל לתדר החדש ומגיע שוב לשלב של 'מישור', לסף שבו גם אם נמשיך לשמוע את הצלילים כבר לא תהיינה פריצות גדולות של התפתחות בכל התפקודים שציינו קודם (ריכוז, למידה, ריפוי, רגיעה, שיפור אינטואיציה, תובנות, ותחומים נוספים של התפתחות אישית), אלא אם כן האדם עצמו יתרגל ומשיך למדוט ולרדת בדפוס הקצב המוחי בעקבות תרגול, אימון ומשמעת עצמית לאורך זמן (וזה לוקח שנים), בדיוק כמו בטכניקות של שונות של מדיטציה או בסילבה מיינד קונטרול.

 

ב- Centerpoint מצאו פיתרון בצורת 'תדר נשא'. הם גילו שכאשר כל אוזן מקבלת בנפרד צליל בתדר אחר, המוח חייב לעשות מיזוג של הצליל. החלק במוח שעושה את החיבור של הצליל נקרא 'גרעיני הזית' שנמצאים בגשר שבין שתי אונות המוח. ה'תדר נשא' הוא תדר שלישי שנוצר מן ההבדל שבין שני התדרים שהועברו לשתי האוזניים.

אם למשל לאוזן אחת הועבר תדר של 230 הרץ ולאוזן שניה 240 הרץ, התדר השלישי יהיה 10 הרץ שהוא תדר אלפא. בצורה כזו אפשר ליצור אינסוף תדרים של אלפא. 190-180 או 180-170 וכן הלאה. כך אפשר להמשיך ולהנמיך כל הזמן את התדר ולתת למוח את הדחיפה הנוספת מעבר לסף.

 

כך, Holosonyc נותן למערכת העצבים גירוי או דחיפה לארגון מחדש לרמות גבוהות יותר של תפקוד על ידי שילוב של שני מרכיבים:

  • על ידי האטת דפוס גלי המוח – מבטא לאלפא לתטא ולדלתא.
  • על ידי האטת  התדר הנשא של תדרים הללו.

הטכנולוגיה של 'תדר נשא' יוצרת במוח תנודות שדוחפות אותו ליצור מעברים עצביים חדשים כדי לחבר את מוח ימין ושמאל על מנת לעבד את האותות השונים העוברים בין ימין ושמאל.

לאחר שהמוח מסיים ליצור את הנתיבים להם הוא זקוק כדי להתמודד עם התדרים החדשים שנתנו לו – ההתפתחות נפסקת. אבל כדי שלא נסיים את המסע הזה אחרי מספר חודשים קצר, אנחנו צריכים להנמיך את נשא התדרים וכך ממשיכים את התהליך.

אם נשווה את הטכנולוגיה הזאת לריצה זה דומה לרץ שצריך להגדיל כל הזמן את המרחק של הריצה שלו. במושגים של הריצה, הנמכת התדר של הנשא זה כמו להוסיף קילומטרים למסלול של הרץ. הדפוס של התדר – אלפא, בטא, תטא ולדלתא – זה דומה למהירות הריצה. על ידי כך שאנחנו רצים רחוק יותר ומהר יותר – התדר הנשא מאפשר לנו באמת לדחוף לשינוי במערכת העצבים.

 

בסופו של דבר, השינוי שהאדם חווה הוא שינוי מנטלי, רגשי, רוחני ובריאותי.

בקיצור, מה אגיד לכם, אני לא יודעת אם הכל בגלל זה, עשיתי עוד כל מיני דברים מעניינים ותהליכים בשנתיים הללו ואולי הכל היה קורה לי ממילא, אבל זה בודאי הוסיף לי, ואין לי ספק שזה כיף גדול, ואם אני כבר בגלי דלתא אז אני מוסיפה לי כמה תרגילים וטכניקות נוספות שאני מכירה. בקיצור, אני ממש אוהבת לשים את האזניות להתנתק מהכל ולהיכנס לתוך המדיטציה של הצלילים הללו ולקום אחרי שעה כמו אדם חדש… אה, וזוהי רק התחלת הדרך…

אז מי שבא לו לצאת למסע הזה – שווה ביותר. אני ממליצה.

מלאו את הפרטים בטופס ואצור אתכם קשר בהקדם. ייתכן וכבר בשיחה תקבלו טיפ שיכול לעזור לכם.